Konfirmation och 20-årsfirande

När jag och mamma anlände hem i fredags efter en natt av tumult då jag låg på sjukhus med dropp i en hel natt och knappt sov ett skit, utan tvärtom var i uppehållstillstånd väntade ingen vila, nej, utan tvärtom; - en hel helg med släktfest. Släktfest med släkt från värmland. Jag älskar min släkt, visst, men ibland behöver man tid för att smälta saker och ting. Så i stället för att få min efterlängtade vila fick jag en helg av härj, mycket goda skratt, sena kvällar och tidiga morgonar. Emelie har ej lagt upp bilderna på datorn efter helgens firande men jag antar att det kommer snart.

Så i stället får ni en bild från min egen konfirmation. Här står Sofia och jag och ler som de nyfrälsta vi är! Notera att mitt hår är mörkt, det är från den enda tiden i mitt liv då jag färgat mitt hår, fegis.



D
 

back in brown...

Så nu var man hemma igen, jees vad den veckan gick snabbt. Vi hade det skönt jag och mor min nere på kreta, makriagialos. Vi bodde där i en liten by, precis vid havet och bergen. Det var varmt, 38 grader. Hmpf, det hade jag inte förväntat mig, normal temperatur så här års är 23 grader. Men jag klagar inte, faaan vad härligt det var! Dock fan fick jag ta in på sjukhus sista kvällen och det blev rätt stressigt, jag fick en astmaattack och det är inte det mest trevliga man kan få. Men i survived, here i stand. Tyvärr har jag inte fått upp några bilder än från resan, har bara mobilbilder tyvärr dock, hade ingen digi att ta med.

För att visa en bild från raka motsatsen, Romme i vintras. Jessica, me and Klara!



D
 

vill ha grejen no'1


grreat


berätta vart du kommer ifrån

   




där vi har bott hela våra liv,
där våra hjärtan alltid finns, slagsta <3

Grönan är Grejer

igår var en underbar dag... det är sant! helt underbar var den! solen sken över gräsmattorna på den fina djurgården där jag själv, ena halvan av mina två systrar och min käre far satt och njöt. Anledningen till detta? Mor och dotter två, DENISE, var inte hemma, med tanke på att ni så flitigt läser bloggen så borde ni ju veta detta redan eller hur? :)
Anyway så var vi iaf på djurgårde, alla vet hur härligt det är där, vi hade med oss matsäck och så satt vi där och solade och hade det trevligt.. Matsäcken bestod av hmm kycklingsallad eftersom pappi hade glömt att lägga i pastan haha (L)

Vidare utvecklade sig aftonen, far drog till jobbet, säkerhetsvakt på arlanda, BE WARE! och jag och ems drog vidare kan man säga! haha vi gick till grönalund, tog oss in som de medarbetare vi är och åkte karusell ;) vi åkte bla annat popexpressen 3 ggr, det var vi som fick välja låtar wohoo, insane och vi åkte extreme inte mindre än 4 ggr! jävlar haha vad de killarna som körde den gillade ems. När det var dags att stänga, vid sisådär 20:00, fick vi åka en extra gång utan att stå i kö :O niiice

Sa jag oxå att vi gick in i spökhuset? amagad klart vi gjorde det! och jag blev riktigt, riktigt skrämd kan jag säga.. Man vet ju om när man går in i spökhuset att det kommer komma fram en massa läskiga brasilanare som har klätt ut sig i de mest konstiga klädnader med tanke att skrämma skiten ur dig, och ändå går man in! vi människor är att konstiga varelser visst är vi? En man, utklädd till mumie med trasor hängade efter sig, tog tag i mina axlar. WTF det får man ju inte göra?? Jag fick nästan damp men valde att inte reagera allt för hårt, fast ems var med mig, hon vet sanningen (a)
Den sista personen som försökte skrämma mig lyckades bäst. Halleluja Halleluja jag trodde jag skulle dö.. han kom uppsmygande med en jävla hängsnara i handen och viftade med skiten bakom mig.. Damn asså ^^

klart det var party på grönan, för grönan är ju grejer <3

Mor och dotter till Crete!

Wohoo, imorgon bitti bär det av, jag och modern beger oss till Kreta! Vi har en tradition här i familjen och det är att varje dotter när denna fyllt 17 skall åka på en ensam resa med vår mor. Emelie har redan gjort sin med mamma, nu gör jag min och sen är det bara Poo kvar. Vi ska bara slappa och ta det chill hela veckan. Jag behöver det. Big time. Min egen sorts rehab. Vi ska till den södra delen av Kreta därdet bara är lugnt och skönt där det mesta finns på hotellet. Givetvis ska vi bege oss ut till Knossos o.s.v. men det är skönt att allt finns där man bor, så att man slipper röra på sig om man inte känner för det. Jag ska gå upp och jogga på mornarna, steka mig bruk på dagen och äta god mat på kvällen... Det är andra gången jag åker till Kreta nu, förut åkte vi hela familjen för en fem år sen eller nåt. Får blogga mer när jag kommer hem därifrån, men innan dess hoppas jag att Evelina och Emelie fyller den här bloggen med en massa spännande inlägg. Och btw, har hittat min gamla hatt jag köpte när jag var på Kreta förra gången, ska inte banga på att ha på mig den. Lägger upp bilder när jag kommer hem , Cya!

Crete, olala!



- Den

Nattsudd...

Varför i helvete kan man aldrig sova när man vet att man borde? Det är så typiskt, jag har jobbat som en gris och däremellan varit på lite baluns, vilket har lett till att jag inte fått tillräckligt med varken sömn eller mat på ett tag. Så har jag min enda lediga dag idag, borde äta, plugga, sova tidigt och vara allmänt jobbigt äckelduktig. Men nänä! Vad gör jag? Sitter uppe i mörkret och stirrar ut genom köksfönstret! Vad ska man säga, jag har inget liv.

Det är väl därför folk bloggar överhuvudtaget? För att man har för mycket fritid menar jag? Man tror att man har så jävla mycket för sig och att folk är sjukt intresserade av vad det är, och därför ska man få någon slags bekräftelse genom att blogga. Kom inte med nåt tugg om att "jag skriver för mig själv, det är så skönt att skriva av sig" eller annat skitsnack. Är det verkligen någon som går på det? Nej, jag trodde väl inte det.

Alltså, jag har inget liv, inget alls att ta mig för. Därför bloggar jag. Nu vill jag då att folk ska börja läsa vår superintressanda, as-hajpade och innovativa blogg för att ge oss ett litet självförtroende-boost! Nu tänker ni, Oh like you need it? Såklart, alla vill ha lite uppmärksamhet då och då.

Anyways, kanske borde ta och abrunda här innan jag slutar bredvid Janne Josephson. Ha det, söv gött söm än säjjer i Wermland :) PÖSS iffrå ÄMELI


Filmanalys...

Sitter här i köket med tänd lampa och x antal böcker framför mig och försöker att skriva en analys om filmerna "King Arthur", "Alexander" och "Troja", tre tunga historiska filmer som jag sett ungefär tre gånger vardera. Jag har snöat in mig lite på vilken idé jag ska ha med arbetet, jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Det är så typiskt mig, packa ned allt man har i väskan och sen inte veta vilket jag ska använda. Dock måste jag understryka att filmerna är sjukt bra, annars hade jag aldrig orkat se dem tre gånger var! Men hur bär man sig åt när man har så mycket inspiration på samma gång att man inte vet vart man ska göra av allt? Många brukar ha problem med att komma på vad de ska skriva medan jag har problem med hur jag ska sammanfatta allt... hmpf...

Tror att jag ska gå och göra mig lite te, det kanske gör mig klokare. Och The Mentalist börjar klockan nio, den enda deckarserien som jag följer. Tycker att den är riktigt bra faktiskt. Det är en blandning mellan olösbara fall, humor och relationer. Men så sheet, har bara tio minuter på mig att börja den här texten, hinner inte blogga mer nu, ciao!



- Den

Rubiks Kub returns?

Det är mycket snack om retro och vintage nuförtiden, det är ju gamla nyheter. Men en rolig sak som jag har upptäckt sedan jag började jobba på Gröna Lund i april är att Rubiks Kub verkar göra comeback. Ni vet, den där irriterande lilla kvadraten som man ska lösa så att det blir en färg på varje sida? Den där irriterande leksaken är plötsligt allas nya grej, såhär i tider när nörden är idealet och alla vill vara sådär lite extra smarta. Väldigt många kolleger håller på med det, jag måste erkänna att jag också har slängt ett getöga på de där kuberna och börjat fundera lite. Det kanske är ett coolt partytrick om inte annat?



Tål att fundera på! Vet inte om jag har tålamodet, men mina nya fränds Jannica och Eric från Grönan är sjukt grymma på det här, och den underskattade blondinen (!) vill icke vara sämre!

^^




evelina roxx ^^

Evelajna the Grreat :'D

förlåt mig, var bara tvungen att ha denna klockrena rubrik :'D det är nämligen Evelajna som alla kallar mig nowdays..

jag sitter just nu i soffan i mitt rum, med datan i knät och stirrar på ett kort jag har i handen,,
ett id kort,
MITT id kort.. jag ser förjävlig ut '-.-

höhö eller tror ni på det? jag ser ju aldrig dålig ut lr hur? :P

shuess

jag måste bara länka en annan bra blogg, www.skolansblommor.blogg.se, det är min kära klassblogg där några ur min klass skriver töntiga inlägg om skit då och då

hehe mobbad :'D




detta är min favoritlåt nummer ett just nu!

Milano i sommar!

Nu har jag roliga nyheter att berätta! Jag ska till Milano i sommar och jobba! Var där i november på en s.k. testweek för att träffa lite kunder och så, men nu i sommar ska jag ner i hela fyra veckor. Troligtvis följer Josefin med ner, det var henne jag åkte på testweek med, en riktig sweetiepie! Kul det kmr bli. True models. Tråkigt nog är jag tvungen att sälja min biljett till hultsfred dit jag hade tänkt att åka med några kompisar, men chansen att åka på festival kommer jag ju att ha hela livet. Det ska bli riktigt spännande att se hur det går... Kommer att bli den längsta tiden jag varit borta från familjen, snyft. Kommer sakna systrarna och päronen, men i'll survive. I'm going to kick ass, even though i'm a little shorter then all the other girls. Drar om fyra veckor typ, på dirren efter skolavslutningen. Missar tyvärr kusinens student, men jag hoppas att det är värt det.

översiktsbild på Milano, katedralen i Duomo.



- Den


Emelie gör entré

Sent skall syndaren vakna, bättre sent än aldrig, Emelie äntrar karlssonsisters! Jag Emelie, den äldsta av oss tre systrar, har varit lite keff med att komma igång med det här. Men nu kommer alltså mitt första inlägg!

Anledningen till att jag inte hört av mig tidigare är att jag helt enkelt har haft så otroligt mycket för mig. Det är kul, jag tycker om när det händer mycket och man har "action" i livet, så länge man själv hinner med. För mig är det inga problem, de som tar stryk är nog familjen, speciellt mamma och pappa. Vi alla har ett stort behov av att umgås (som ni alla vet) och jag har inte riktigt haft möjlighet att vara med på diverse skogsutflykter, piknikar på djurgården och filmkvällar på ett bra tag. Det är ju som det är, jag är hemma så mycket jag kan, men oftast går jag hemifrån på förmiddagen och kommer hem sent på kvällen.

Hur är det annars då? Jo det är ganska jävla bra faktiskt, jag har mycket att göra som sagt, med både skola och arbete (och fest där någonstans emellan), och har precis skrivit kontrakt för en etta i andrahand på gärdet! Sjukt skönt! Det är vuxenpoäng som inte framkallar ångest, trodde inte att något sådant existerade. Den 15:e juni lämnar jag finaste älskade Slagsta och min familj och drar iväg. Det har varit på gång ett bra tag, man kan inte riktigt bo här borta om man vill ha ett liv. No offense alla som bor här, men det är för jävla långt ifrån stan! Det är jättefint precis vid mälaren med mycket natur runtomkring, men den dagen jag vet att jag tar nattbussen hit ut för sista gången kommer jag fira med champagne!



Hade gärna velat skriva mer, men nu måste jag förbereda lite grejer här hemma. Har två kurder som kommer hit vid två för att dra ett race med gudfadern, världens bästa film? Mycket möjligt.

Ha det, vi hörs!

fin dag <3

i lördags var delar av familjen karlsson ute och gick i skogen :D
hihi det är ju allmänt känt att vi är som vi är, värmlänningar och allt, och därför behöver man sin dagliga dos med skog och granbarr!

jag med min flashiga systemkamera (shit vem försöker jag lura, 5 pixels mobbe klamera menar jag '-.-) passade på att ta lite bilder.. enjoy och suffocate to death ^^





Grillning

Att grilla är bara så 100% sommar! Tycker ni inte? Underbaaart. Lever för sommaren helt och hållet. Ska åka in till stan med s&s och typ åtta andra och grilla, kommer bli jättemysigt. Älskar sånt. Tyvärr är det väl inte så varmt, men man får klä på sig! Skriver mer om det imorgon.

Två år gammal bild då man hade mörkbrunt hår



Gröna Lund invigning, spännande.

För ett par veckor sen var jag, eve, s & s på Gröna Lunds invigning, Emelie hade kirrat fribiljetter (Hon jobbar ju där). Spana in vilka vidriga bilder:

1) Fia, Sofia & Denise 2) Fia, Denise & Sofia 3) Fia, Sofia & Evelina.



/love from D

absolut ingenting

Sitter och tittar på Stockholm-Arlanda på tv, ni vet det där programmet på trean som handlar om diverse saker om arlanda. Just nu ser jag på en tjej som är sjukt flygrädd. "Fan vad löjligt", var det första jag tänkte. "Hur många gånger skall någon behöva säga att det är farligare att åka bil än att flyga för att folk ska sluta vara rädda, ingen är ju rädd för att åka bil liksom".  Men seriöst, 10 000 meter upp i luften, 800 km/h... inte fan är det konstigt att man är rädd, snarare är det vi som förlorat våra instinkter som inte är rädda. Hur kan vi ha förlorat våra instinkter bara sådär, vad var det som gick snett kan man ju snarare fråga sig. Tänk om man kan vänja sig av med vilken rädsla som helst? Det skulle ju vara farligt! Jag menar, tänk om vi inte skulle ha några rädslor, då skulle det ju dö mycket fler, det är ju rädslan som hindrar oss från att göra farliga saker... Om vi tar ett exempel: Man vänjer sig av med rädslan för att simma ut på öppet hav, man skulle ju dö ganska snabbt. Rädsla och förnuft går nog lite hand i hand. Men nu ska inte jag skriva mer, känner att det här inlägget börjar urarta sig. Hade ju tänkt skriva om vilket blajprogram det här Stockholm-Arlanda är, så typiskt mig att bara flumma vidare.  Nej nu ska jag plugga sam, kul.

Hittade en bild från förra sommarens utlandsresa till Mallis, det är bara så underbart!



/love from D


Evelina The Grreat

nu är det dags för Evelina, den yngsta och bästa av oss, att skriva på denna blogg ;)

idag har jag varit i skolan, plugg plugg, och haft matkrig tsm med folk i klassen, skitkul!
det hela började med att johan råkade, vem i helvete tror honom? :S kasta en makaron på mig, jag kastade lite köttfärs tillbx och sen var det igång hehe.. sebbe slängde lite på ogge också, han kände för lite tomat i ansiktet..

nog om detta, ska ut och hoppedi hoppa lite studsmatta nu! ha det, detta inlägg sööög <33


prov, prov, prov...

Åh, sitter här nu och har ångest för alla prov inom de närmsta två veckorna. Blir lika irriterad i slutet av varje termin då alla lärare lägger in proven samma veckor! Det kan vara hur lugnt som helst ett bra tag men sen brakar helvetet loss. Det är så osmart av dem, hur mycket tror de egentligen att en mänsklig hjärna ska klara av? Min är i alla fall överbelastad snart. Har prov på 1900-1945 imorgon kultur och idéhistoria. Det jobbiga är att jag måste få mvg på det för att få det som slutbetyg, segt, och jag har inte ens börjat plugga på det... Tänker inte göra det nu heller, ska iväg och träffa s&s (sofia och sofia, två barndomskompisar och bästisar) en snabbis.

Kila lugnt!



/love from D

Värme älskade värme

Sitter och tittar tillbaka på några mysiga bilder vi tog för ett par veckor sen då vi hade ett högtryck över oss. Konstigt det här med hur mycket vädret ändå påverkar vårt humör! Ett exempel; jämför människors beteende och humör på tunnelbanor vintertid och sommartid, du kommer att se man vilken störd skillnad det är.. Men nu ska vi inte sitta och deppa över vintern, vi har circa fem månader framför oss med härligt svenskt väder!

Glada Jessica, Klara och Denise.



/love from D

Introduktion av oss...

Emelie karlsson:

Emelie är den äldsta av oss tre systrar, hon är född 89 och jobbar på Gröna Lund. På gymnasiet gick hon teater på Scengymnasiet i Skärholmen. Hon är fortfarande inne på skådespelaryrket och söker nu till teaterskolor, men som vi vet är konkurrensen mycket hård. Men egentligen, vad spelar det för roll? Emelie är ju en Karlsson, och vi tar alla.
På Fritiden gillar Emelie att festa, helst på flashiga ställen som Berns som är klara favoriten. När hon inte festar umgås hon med kompisar, familj etc.

Denise Karlsson:

Denise är det mellersta barnet, född 92 och har snart gått ett år på Värmdö gymnasium. Hon pluggar sam med inriktning kultur. Hon är ganska flitig i skolan, liksom båda hennes andra syskon men tar det ändå chill, ingen överpluggning här inte (det ligger något i det, folk brukar säga att de pluggar mycket fast de gör de inte, just natural bright i suppose...). Hon jobbar ibland som modell, ett jobb hon sysslar med paralellt med skolan. Följt syrrans fotspår där med alltså, gillar att synas och stå framför kameror...

Evelina Karlsson:

Nu kommer vi till minstingen Evelina. Hon är född 94 och går på Freinetskolan Kastanjen, en skola var också Emelie och Denise spenderade sin grundskoletid. En mycket liten skola med en trivsam skön atmosfär, en plats där allt och alla blir accepterade (positivt eller negativt vet jag inte). Hon brukar hänga med boysen i Slagsta där vi bor, följer systrarna i spåren där med alltså. Hon är medlem på statist.se och har gjort lite småstatistjobb, börjar också att nästla sig in i kamerabranschen..

En sammanfattning av de tre systrarna:

De är alla tre mycket roliga, allmänt konstiga varelser som vet dess värde. Störda brukar vara en allmän beskrivning. Värmlandsblodet håller de fast vid, lantligheten är något som smittat av sig i deras beteende. Man kan se tydliga influenser lantlivet. De alla tre är heta singlar ute på haffmarknaden, så passa på alla heta killar, dessa tjejer är eftertraktade! Dock kan de ibland tro lite för högt om sig själva, tycka att "vi är så jävla sköna" och dylikt. Alla tre har ett stort varmt hjärta och är mycket omtänksamma, även om de kan verka ganska egoistiska. Något mer som bör tilläggas är att man bör ha överseende med deras humor som oftast anses som brutal och rå, de menar faktiskt inget illa.

Ha det bra alla kissekatter.

Emelie, Denise & Evelina


RSS 2.0